Bästa sättet att fånga en kunds uppmärksamhet är med mobilen

Idag är nära kundrelationer ett måste för framgångsrika företag. Således har bred massmarknadsföring ersatts av personaliserade meddelanden och tvåvägskommunikation. Det är genom relevanta och kundanpassade dialoger företag kan öka antalet konverteringar och merförsäljningen. Kunddialogen kan ske i flera kanaler samtidigt och under hela kundresan.

SMS är ofta det bästa sättet att snabbt fånga en kunds uppmärksamhet. Det är också det enklaste sättet för mottagare att svara avsändaren, vilket gör SMS till en mycket användbar kanal under hela kundresan. Konsumenter bär idag med sig mobilen vart de än går, vilket ger den en unik position i den digitala marknadsföringsmixen, mobilen finns alltid nära till hands. Den mobila kanalen bör därför vara en del i alla företags kommunikationsstrategier.

SMS är en testad och beprövad kommunikationskanal parallellt med mobilappar, OTT-meddelandeappar och e-post. Både kunder och företag drar nytta av tillförlitligheten, enkelheten och effektiviteten i SMS. Företag kan också dra nytta av den globala räckvidden och den universella standard som gör SMS till en effektiv och genomträngande kanal.

Närmare 98% av alla textmeddelanden öppnas och den genomsnittliga klickfrekvensen är 19%.

Det finns många sätt som textmeddelanden kan förbättra och utveckla ditt företags kundrelationer och verksamhet; SMS är en idealisk kanal för att engagera potentiella kunder och öka direktförsäljning, förutom att bygga långsiktiga kundrelationer, lojalitet och varumärke.

Engagera nya konsumenter med hjälp av mobilen

Marknadsförare som arbetar med digitala kampanjer kan också använda SMS för att öka effekten av andra marknadsföringskanaler. Många företag använder digital kampanjer eller tv-reklam för att skapa intresse hos kunderna. Utmaningen för denna typ av reklam är att steget från att lägga märke till en intressant annons till att vidta åtgärder, oavsett om det handlar om att göra ett köp eller att komma i kontakt med företaget, kan vara stort. Tröskeln kan sänkas rejält när SMS-kortkoder kombineras traditionella annonskampanjer.

the customer journey from decision stage to purchasing stage

En kundrelation slutar inte med köpet – den börjar där. Oavsett om din kund befinner sig i resans informationsfas eller redan överväger din produkt, kan SMS hjälpa kunden att komma till beslutsstadiet snabbare. 

 

Utveckla kundrelationer med relevant information

Ett sätt att bygga långvariga relationer med kunder är att tillhandahålla uppdaterad och relevant information via SMS under hela kundresan. Det är vad som händer efter att en beställning lagts som avgör hur försäljningen upplevs av kunder. E-handlare och traditionella återförsäljare kan till exempel dra nytta av att bygga en närmare relation med kunderna via SMS. Att ha snabba leveranser med hög precision har blivit det viktigaste konkurrensverktyget inom handel och SMS gör det möjligt att hålla kunderna informerade om var deras produkter finns under hela leveransprocessen.

Resebranschen tillhandahåller SMS-tjänster för uppdaterad information om hotellbokningar, bokningsbekräftelser och avgångsinformation. Mobil- och energibolag kan också ge uppdateringar om verksamheten på detta sätt - när tariffpriser plötsligt ändras mm. Bilföretag kan ge sina kunder råd om årlig service eller genomföra NPS-undersökningar efter avslutad service. Tandläkare, läkare och vaccinationscenter kan påminna sina patienter om att det är dags för ett nytt besök. Snabb och enkel information som skickas direkt till kundens mobil är mycket uppskattad av kunder, så länge den är personlig, relevant och levererad i rätt sammanhang.

Bygg lojalitet och generera merförsäljning

Kundklubbar och lojalitetsprogram är verktyg för att vårda och utveckla kundrelationer inom många branscher. Idag grundas digitala kundklubbar som kostnadseffektiva och miljövänliga alternativ till fysiska medlemskort och postutskick. SMS kan också användas för att mäta status på kundrelationer genom snabba och enkla undersökningar. Skicka en fråga för att övervaka en köp- eller servicekontakt direkt eller samla löpande in information om kunders behov och förväntningar.

Rich messaging tar varumärkeskommunikation till nästa nivå

Integrationer av SMS eller rika meddelandeformat i ditt företags kommunikationsstrategi gör det lättare att skräddarsy personlig kommunikation till olika konsumentsegment. Med rich SMS kan kampanjerbjudanden, evenemangsinbjudningar och information om nya produkter anpassas och riktas till utvalda kunder med exakt precision. På samma sätt kan individualiserade och personliga erbjudanden riktas och skickas ut till hundratusentals kunder med massutskick (bulk). Relevanta och personliga utskick bidrar till ökad lojalitet för varumärket, snabbare konverteringar och fler affärer.

Ta dina kundmeddelanden till nästa nivå med engagerande och rikt innehåll som matchar din varumärkesprofil. Använd CTA-knappar, videor, personliga målsidor och unika webbadresser för att förbättra kundupplevelsen.

Med Rich SMS kan du skapa en banbrytande kunddialog som ökar konvertering, försäljning och ditt varumärkes övergripande kundupplevelse. Rika meddelandeformat kan också förvandla enkla SMS-aviseringar till intressanta konversationer. På LEKAB har vi lång erfarenhet av att hjälpa företag i olika branscher med sin SMS-kommunikation. Kontakta oss så berättar vi mer - hur vi kan hjälpa ditt företag att nå kunden i mobilen.

Jag vill veta mer