Group

WhatsApp for Business

Berika kundupplevelsen med rika meddelanden och möjliggör meddelandekonversationer i en av de mest populära kanalerna för notifiering, marknadsföring och kundsupport.

Möjliggör konversationer som driver försäljning och lojalitet

Kundkommunikation
Kundkommunikation

Interagera med kunder genom aviseringar och notifieringar. Skicka viktig information i den kanal där det är mest sannolikt att kunden kommer att agera.

Marknadsföring
Marknadsföring

Marknadsför annonser som leder till konversationer i kundresan och får intäkterna att växa. Maximera ROI med kampanjer med rikt innehåll i WhatsApp för företag.

Kundsupport
Kundsupport

Förbättra kundnöjdheten med personlig support via livechatt och skapa djupare relationer med prospekts och kunder som hjälper företaget att växa. Lyft kunddialogen!

WhatsApp är en av de mest använda OTT-kanalerna

Lekab-kalla-in-personal
Nå över 2 miljarder användare

WhatsApp används i över 180 länder och över 100 miljarder meddelanden skickas varje dag. 

Lekab-secure
Meddelanden levereras säkert

Meddelanden är end-to-end-krypterade för att skydda dig och mottagaren. 

Lekab-användarvänligt
Skapa innehåll som engagerar

47% av WhatsApp-användarna har inget emot reklam om de får gratis underhållning i utbyte.

WhatsApp-usage-worldwide

Funktioner

Ta din kundkommunikation till nästa nivå! Kommunicera effektivt och personligt med företagets mottagare med en företagsprofil i WhatsApp for Business. Nå mottagare och användare över hela världen redan idag. 

  • Skapa mallar och automatisera personifierade utskick 
  • Addera en chatt-knapp till Facebook-sidor och annonser
  • Skapa en QR-kod eller ett personligt WhatsApp-nummer för att smidigt bjuda in mottagare på sociala medier, webben, mejlen eller andra kanaler
Vill du veta mer om WhatsApp for Business funktioner?

 

Kontakta oss

Be om samtycke först 

Även om en mottagare tidigare har godkänt kommunikation från dig i andra kanaler, behöver du på ett tydligt sätt ha mottagarens samtycke (opt-in) till utskick av meddelanden via WhatsApp..

  • Ditt företagsnamn måste synas tydligt när en mottagare väljer att ta emot framtida kommunikation från dig.
  • Du bestämmer själv hur du samlar in mottagarens samtycke, men tillämpliga lagar måste följas

Mer om opt-in

Skicka endast den typ av meddelanden som mottagaren gav samtycke till vid tidpunkten för opt-in
 
Om en slutanvändare startar konversationen behövs ingen opt-in för att fortsätta. Detta kan vara ett bra tillfälle att få godkännande för framtida meddelanden.
 
Kontrollera kanalens detaljer först - vissa kanaler har specifika regler för att samla in opt-ins. Kontakta oss för mer information om vilka regler som gäller för respektive kanal. 
 
 

Vi finns här för dig 

Mobila kanaler erbjuder unika fördelar i kommunikationen. Med våra produkter och tjänster kan ditt företag effektivt nå fram i bruset.

Om du vill använda SMS och moderna meddelandekanaler men inte har resurser att integrera messaging api:er i befintliga system, utveckla, testa och distribuera de arbetsflöden du behöver, hjälper våra utvecklare och experter till. Vi kan snabbt och agilt testa nya idéer för att lösa dina framtida kommunikationsbehov redan idag. 

 

Läs mer om oss

Lär dig mer om Whatsapp Business

WhatsApp har flest användare i världen

WhatsApp är idag den mest använda kanalen i världen med över 2 miljarder användare och den näst mest använda kanalen i Sverige efter Facebook Messenger. 175 miljoner användare använder WhatsApp för att skicka meddelanden till företagskonton varje dag.

Aktiva användare

WhatsApp har globalt sett flest aktiva användare per månad (2 miljarder), nästan dubbelt så många som tvåan WeChat (1,3 miljarder). Flest användare har kanalen i Latinamerika, Västeuropa, Afrika och Asien.

Nå kunder i alla åldrar

Lokalisera din målgrupp. Nästintill lika många unga som äldre använder WhatsApp för att kommunicera med företag (Statista).

WhatsApp ägs av Meta

WhatsApp skapades 2009 av Jan Koum och Brian Acton, men köptes 2014 upp av Facebook (nu Meta). Därefter har appen fortsatt att drivas separat från Facebook med fokus på snabba och tillförlitliga meddelanden.

WhatsApp Business lanserades 2018

Fyra år efter att Facebook (Meta) köpte upp WhatsApp landerades appen WhatsApp Business i syfte att skapa en nära dialog mellan företag och kund.

Flest användare finns i Indien och Brasilien

Nära en halv miljard av WhatsApps användare är baserade i Indien. Mexiko ligger i topp sett till användningsgrad i förhållande till befolkningsmängd. 95% av de mexikaner som använder sociala medier är användare av WhatsApp (Statista).

WhatsApp är en kanal för marknadsföring

Öka din försäljning. 25% av mobilanvändare föredrar enligt Statista att få information och reklam från företag på WhatsApp.

Upp till 256 användare i gruppchatt

Kommunicera effektivt med kampanjer och enkäter till upp till 250 användare i ett och samma bulk-utskick.

WhatsApp har begränsningar i vissa länder

WhatsApp är tillgängligt i 60 länder (på 60 olika språk), men i några länder är användningen av appen bannad eller begränsad. Dessa länder är Kina, Nordkorea, Syrien, Iran, Qatar och Förenade Arabemiraten.

Vill du prata branschspecifika utmaningar och WhatsApp?

Vi har en bred och djup kompetens inom mobila meddelandetjänster och automatiserad kommunikation.