SMS Gateway & API:er

Integrera SMS Gateway i ditt företagssystem

Nå kunder var som helst via mobilen. Vår utvecklarvänliga SMS Gateway integreras sömlöst via SMS API:er för att göra det möjligt för dina applikationer och system att skicka och ta emot kvalitets-SMS globalt.

Pålitlig ikon
Pålitlig

Rekommenderad av utvecklare. 99,6% drifttid. Hög nivå av säkerhet, tillgänglighet och stabilitet samt ständig övervakning.

Skalbar ikon
Skalbar

Skala i takt med att du växer - SMS Gateway
kan hantera stora volymer så kallade massutskick eller bulk-SMS.

Global räckvidd ikon
Global räckvidd

Nå ut till 6 miljarder mobiler i 1451 nätverk
som används av 955 operatörer i 243 länder.
länder.

Hur vår SMS Gateway fungerar

SMS Gateway konverterar meddelanden som skapats i din applikation eller systems format till ett format som fungerar med mobilnäten. Vår Gateway använder SMPP (Short Message Peer-to-Peer) protokoll för att ansluta till en SMSC (Short Message Service Center) som drivs av mobiloperatörer, för att distribuera dina meddelanden till de valda mottagarna i din adressbok.

 

 

 

Integrera SMS-funktionalitet i dina system och applikationer

SMS Gateway är en skalbar molntjänst som kan integreras i ditt företags affärssystem eller mjukvaruapplikationer. Tjänsten är enkel att integrera genom våra SMS API:er och kan användas med applikationer som till exempel:

 • CRM
 • Marknadsförings- & kampanjsystem
 • HR-system
 • ERP-system
 • Bokningssystem
 • Kommunikationsservrar
 • Och mer..
SMS API integrationer

Din länk till mobiloperatörer och kunder

SMS API

Ett SMS API (Application Programming Interface) är en nyckel som din mjukvaruapplikation behöver för att låsa upp LEKABs SMS Gateway. API:er gör det möjligt för din applikation att enkelt kommunicera med Gateway och utnyttja dess funktionalitet för att skicka och ta emot SMS, importera adressböcker och mycket mer.

SMS Gateway

En SMS Gateway fungerar som en brygga mellan dina applikationer eller programvara och mobiloperatörerna (MNO), för att möjliggöra att företag kan skicka och ta emot textmeddelanden. Det vanligaste användningsområdet är att skicka meddelanden till och från användare av mobiltelefoner, vilket kallas Application-to-Person (A2P) och Person-to-Application (P2A).

Nå din målgrupp i rätt kanal

 • SMS ikon

  SMS

  Nå vem som helst, när som helst, var som helst. Mobiltelefoner, våra ständiga följeslagare, har gjort SMS till en föredragen kommunikationskanal för företag över hela världen.

  Utforska kanal
 • RCS ikon

  RCS

  Ta dina meddelanden till en ny nivå med nästa generations SMS. RCS går bortom text och erbjuder ett dynamiskt, säkert och engagerande sätt att kommunicera. 

  Utforska kanal
 • Whatsapp For Business ikon

  WhatsApp

  Revolutionera kundengagemanget med WhatsApp för företag. Utnyttja rika funktioner, personlig kommunikation och anpassade profiler.

  Utforska kanal
 • Facebook Messenger ikon

  Facebook Messenger

  Facebook Messenger erbjuder kommunikation i realtid, automatiserade svar och sömlösa transaktioner - förbättra kundinteraktioner och dina affärsprocesser.

  Utforska kanal
 • Voice ikon

  Voice

  Upplev möjligheterna med TTS-teknik (Text-to-Speech) och STT-teknik (Speech-to-Text), som sömlöst omvandlar meddelanden till skrivna eller talade ord. Idealisk för 1- och 2-vägs telefonsamtal.

  Kontakta oss
 • Cloudfax ikon

  CloudFax

  CloudFax erbjuder sömlös digital faxning, säker dokumentöverföring och effektiv kommunikation. Förbättra ditt samarbete och arbetsflöde för dokument.

  Kontakta oss
 • Alla kanaler ikon

  Alla rika kanaler

  Utforska fler rika kanaler för att hitta och lära dig mer om den perfekta kanalen för just din målgrupp.

  Utforska alla kanaler

SMS Gateway-funktioner

Utgående SMS (1-väg)

Med en SMS Gateway kan du skicka envägsmeddelanden via SMS till mottagare utan att förvänta dig eller möjliggöra ett svar. Den här typen av meddelanden är effektivt när man vill skicka viktig information, varningar, meddelanden och reklammeddelanden till en stor målgrupp.

Keywords

Keywords gör det möjligt för användare att interagera med ditt SMS-system genom att skicka specifika ord eller fraser till ett angivet nummer som START/STOP. Detta utlöser automatiska svar, workflows eller åtgärder, vilket gör det enkelt att hantera förfrågningar, prenumerationer och andra interaktioner på ett effektivt sätt.

Autosvar

Svara automatiskt på inkommande meddelanden baserat på fördefinierade regler, t.ex. ett nyckelordssvar som JA/NEJ. Den här funktionen säkerställer snabb och konsekvent kommunikation och förbättrar kundupplevelsen genom att ge omedelbar feedback och information utan manuellt ingripande.

Personaliseringsvariabler

Med personaliseringsvariabler kan du anpassa SMS-meddelanden med specifika uppgifter, t.ex. mottagarens [Namn], [Kontonummer] eller tid [Tid]. Detta ger en personlig touch till din kommunikation, vilket ökar engagemang och relevans.

Flash SMS

Flash SMS levererar meddelanden direkt till mottagarens skärm, förbi inkorgen och säkerställer omedelbar uppmärksamhet. Detta är perfekt för brådskande meddelanden och varningar som måste ses omedelbart.

Kvoter

Med kvoter kan du sätta gränser för antalet meddelanden som skickas inom en viss period. Detta hjälper till att hantera kostnader, förhindra överanvändning och bedrägeri och säkerställa efterlevnad av meddelandepolicyer.

Inkommande SMS (2-väg)

Tvåvägsmeddelanden med en SMS Gateway gör det möjligt för både avsändare och mottagare att delta i realtidskonversationer. Mottagare kan svara på meddelanden, delta i undersökningar, ge feedback och interagera med kundsupport. 2-vägs SMS används ofta för kundservice, orderbekräftelser, schemaläggning av möten, jobbförfrågningar och opt-in till marknadsföringskampanjer. En viktig funktion i 2-vägsmeddelanden är användningen av keywords.

Avsändar-ID(s)

Med ett avsändar-ID kan du anpassa det namn eller nummer som visas som avsändare på mottagarens telefon. Detta förbättrar varumärkesigenkänningen och förtroendet, eftersom mottagarna omedelbart kan identifiera vem meddelandet kommer från. Vi kan också erbjuda skyddat avsändar-ID, vilket innebär att endast vi som aggregatör kan skicka dina meddelanden med ett specifikt avsändar-ID. Det innebär att om någon annan än vi försöker skicka med det avsändar-ID:t kommer det att blockeras.

Analys & statistik

Se detaljerade data och få insikter om dina meddelandekampanjer och utskick, inklusive leveransfrekvens, öppningsfrekvens och svarsfrekvens. Denna data hjälper dig att mäta effektiviteten, optimera strategierna och förbättra framtida meddelanden.

Leveranskvitton

Ett leveranskvitto bekräftar om dina SMS-meddelanden har levererats till mottagarens enhet. Den här funktionen hjälper dig att spåra status för leverans av meddelanden och identifiera eventuella leveransproblem.

Tidsregler

Med hjälp av tidsregler kan du schemalägga meddelanden så att de skickas vid specifika tidpunkter eller inom vissa tidsramar. På så sätt säkerställer du att dina meddelanden når mottagare vid de mest lämpliga och effektiva tidpunkterna.

Stopplista

Funktionen stopplista hanterar opt-out-begäranden genom att upprätthålla en lista över nummer som inte ska få ytterligare meddelanden. Detta underlättar efterlevnaden av regler och respekterar användarnas preferenser.

Konkatenering

Konkatenering gör det möjligt att skicka långa meddelanden genom att dela upp dem i flera segment och sätta ihop dem igen på mottagarens enhet. Detta säkerställer att hela meddelandet levereras även om det överskrider standardgränsen på 160 SMS-tecken.

URL-länkar

Med URL-länkar kan du inkludera klickbara webblänkar i dina SMS-meddelanden. Detta driver trafik till din webbplats, landningssidor eller andra online-resurser, vilket ökar engagemanget och ger ytterligare information till dina meddelanden.

Säkerhet

Skyddar dina uppgifter från obehörig åtkomst och intrång. Detta omfattar autentisering och andra åtgärder för att säkerställa sekretess och integritet i din kommunikation.

Nummerupplysning

Nummerupplysning validerar och hämtar information om telefonnummer, t.ex. uppgifter om operatör och om numret är aktivt. Detta bidrar till att upprätthålla korrekta kontaktlistor och förbättra leveranshastigheten för meddelanden.

Webhook

Webhook gör det möjligt för din SMS Gateway att skicka realtidsdata till andra system när vissa händelser inträffar. Detta möjliggör sömlös integration med dina befintliga arbetsflöden och system, vilket underlättar automatiserade processer och snabba svar.

Mallar

Skapa och lagra förformaterade meddelanden för återkommande utskick. Den här funktionen ökar effektiviteten i din kommunikation genom att du snabbt kan skicka meddelanden utan att behöva skriva varje text från början.

Anslut våra SMS API:er till din programvara

Integrera våra robusta och flexibla SMS API:er och börja skicka SMS. Se den fullständiga API-dokumentationen och kodexempel. Vårt supportteam står till ditt förfogande när som helst.

Våra flexibla SMS API:er inkluderar REST API med JSON, Web Services (SOAP / XML), Batch API, SMPP, SMTP och HTTP GET. Vi tillhandahåller även Rich channel API:er som RCS och WhatsApp.

Kodsnippet SMS

Enkel registrering av avsändar-ID

Avsändar-ID:n spelar en avgörande roll för hur effektivt ditt SMS blir. Oavsett om det är ett alfanumeriskt avsändar-ID eller ett kortnummer, har varje avsändar-ID ett specifikt syfte och medför olika kostnader och fördelar. Vi guidar och hjälper dig med din registrering av avsändar-ID. 

 • Alfanumeriskt avsändar-ID (A-Z, både stora och små bokstäver och siffror 0-9)
 • Dedikerat nummer (använd samma nummer överallt)
 • Kortnummer (4- eller 6-siffrigt, endast i Sverige)
 • TFN - Tull-Fria-Nummer (endast USA och Kanada)
 • 10DLC - 10 Digital Long Code (endast i USA)
SMS Sender ID exempel

Lösningar för din bransch

Vi arbetar med kunder i olika branscher, tar oss an komplexa
kommunikationsutmaningar och implementerar effektiva lösningar för automatisering.

 • Bank & försäkring use case

  Bank & försäkring

  Skicka mötesbokningar med rådgivare, påminnelser om uteblivna signaturer och betalningar, råd och instruktioner vid en skadeanmälan eller onboarding av kund – allt via SMS. Informera dina kunder vid rätt tidpunkt.

 • Retail & e-handel use case

  Retail & e-handel

  Nå ut till rätt kunder vid rätt tillfälle, med riktade meddelanden som svarar direkt mot kundens behov och önskemål. Allt från uppdateringar om order, att varan är tillbaks i lager, SMS-kampanjer och erbjudanden för att bygga lojalitet i kundklubben.

   

   

 • Transport & logistik use case

  Transport & logistik

  Håll kunderna nöjda och lojala med snabba uppdateringar. Låt kunderna spåra beställningar i realtid för en smidig leverans. Eller uppdatera kunden om trafikstörningar, en cancellerad avgång eller ändrad gate.

 • Sjukvård & publik sektor use case

  Sjukvård & publik sektor

  Effektivisera verksamheten och kommunikationen med SMS. Säkerställ patientnöjdhet med uppdateringar i realtid och hantera sista minuten bemanning genom att samordna skiftpass med textmeddelanden.

 • IT & telekom use case

  IT & telekom

  Integrera SMS-funktionalitet i din plattform. Från automatiska kund- och service aviseringar, engångskoder, till system- och driftsmeddelanden. Våra flexibla och skalbara SMS-lösningar hjälper företag att effektivisera kommunikationen både internt och externt och öka kundnöjdheten.

Uppförandekod och hur vi motverkar SMS-bedrägerier

LEKAB är styrelsemedlem i Morgan, branschorganisationen för mobila meddelandetjänster i Sverige. Morgan har tillsammans med de svenska telekomoperatörerna Telia, Tele2, Hi3G och Telenor etablerat Code of Conduct for A2P Messaging. Detta ramverk syftar till att reglera distributionen av bulk-SMS, skydda integriteten och främja en bra och hållbar marknad för A2P-företagsmeddelanden.

Morgan square

Prata med en av våra experter på meddelandetjänster för företag

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast möjligt eller ring oss på +46 8-635 26 00.