Vi söker en

Key Account Manager

Fantastiska utvecklingsmöjligheter i en spännande bransch!

 

Nu söker vi efter en ny kollega till vårt storkundsteam i Stockholm

 

Vill du ta nästa kliv i karriären och söker nya utmaningar kan det vara dig vi söker. Vi letar efter en Key Account Manager med ett starkt driv, engagemang och viljan att växa tillsammans med oss. 

 

 • Placering i Stockholm
 • Ansökan ska vara inne senast den 5e juni

Goda utvecklingsmöjligheter och mycket mer

Lekab-resultat
Svenskt entreprenöriellt företag i en tillväxtbransch

Produkter & tjänster inom smart messaging

Lekab-kundanpassad-hämtning
Spännande kunder i olika branscher

Jobba hos oss 

På LEKAB har vi sedan starten 1994 hjälpt några av Nordens största företag förbättra sin kommunikation, produktivitet och tillgänglighet genom molnbaserade kommunikationstjänster för mobilen. Företag använder våra digitala verktyg och kommunikationslösningar för att kommunicera med både kunder och anställda genom mobil- app-, röstmeddelanden eller e-post. Vi tillhandahåller egenutvecklade applikationer, färdigpaketerade lösningar samt SMS API:er för integrering i kundens befintliga affärssystem.  

Vi verkar i en bransch präglad av snabb teknikutveckling och tillväxttakt där personaliserad digital kundkommunikation blir alltmer affärskritiskt. Vi hjälper våra kunder att digitalisera sina kommunikation och tillhandahåller också skräddarsydda lösningar och rådgivning till våra större Enterprise-kunder. 

 

Är det du som tar vår fortsatta kundetablering till nya höjder?  

Vi söker en målinriktad, affärsmässig Key Account Manager (KAM) som kan säkerställa att nya affärsmöjligheter skapas genom bearbetning på ledningsnivå (CCO; CMO, CRO) och inom IT-funktionen. Du kommer att ansvara kommersiellt för LEKABs utvalda nyckelkunder, där målet är ett strategiskt och långsiktigt samarbete där du driver arbetet från idé till införsäljning och kontraktsförhandling - alltid med kunden i fokus. Ditt ansvar blir både att bygga upp nya samt förstärka befintliga kundkontakter, målet är att förflytta dialogen till en högre nivå hos kund för ett mer långsiktigt och strategiskt samarbete. Till din hjälp har du kollegor inom pre tech-sales, produkt, customer success och service management. Du blir en viktig del i företaget där du aktivt deltar i det strategiska och taktiska arbetet kring bolagets framtida utveckling vad gäller Account Management. 

 

Dina arbetsuppgifter 

 • Driva och utveckla samarbetet för utvalda nya samt befintliga kunder inom olika branscher 
 • Tät och inkännande dialog med våra kunder för att identifiera och förstå deras olika utmaningar och behov. 
 • Fånga värdet vi kan tillföra hos kund och skapa övertygande lösningar och förslag tillsammans med Pre-sales och Produkt-teamet 
 • Boka, genomföra samt vidareutveckla kundkontakter  
 • Skapa långsiktiga och lönsamma affärsrelationer 
 • Säkerställa noggrann och snabb respons på RFPs och RFI från kund 

Din profil 

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av Account Management och vill ta nästa steg i karriären, eller redan nu är en senior Key Account Manager. Du arbetar målmedvetet mot att uppnå dina och LEKABs mål och trivs i en händelserik vardag med många spännande utmaningar. Du har ett tydligt track record av goda försäljningsresultat och har en gedigen erfarenhet av B2B-försäljning inom IT-, SaaS-tjänster eller Business Messaging.

Meriterande är om du har högskoleutbildning, eftergymnasial utbildning i försäljning, affärsutveckling eller motsvarande samt erfarenhet av försäljning av kommunikationslösningar  (t ex SMS, Marketing Automation, E-post etc)  CRM, Customer Engagement.  

Som person tror vi att du är social, kommunikativ och lyhörd. Du är en teamplayer och har mycket god samarbetsförmåga och ett starkt driv. Du har ett skarpt affärssinne med kunden i fokus och en förmåga att se saker ur deras perspektiv och får det också att hända internt genom tvärfunktionellt samarbete med olika avdelningar. Du har också mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift eftersom vi har kunder, kollegor och partners utanför Sverige.

 

Vi kan erbjuda: 

 • Goda villkor med generös pension och sjukförsäkring 
 • Frihet under ansvar. Vi litar fullt ut på våra medarbetare - det viktiga för oss är att målen nås och att kunderna är nöjda. 
 • Härligt kontor innanför tullarna med närhet till t-bana och pendeltåg 
 • Trevliga kollegor som brinner för mobila meddelandetjänster. Det vi kallar Smart Messaging. 

 

Om LEKAB 

Vår affärsidé bygger på att effektivisera kommunikationen från företag till deras kunder och medarbetare genom de kanaler som finns tillgängliga i mobiltelefonen. Vi har kunder i hela norra Europa och fokuserar på stora multinationella företag. Vi är totalt 30 medarbetare uppdelade på kontor i Stockholm, Malmö och Helsingfors. LEKAB omsätter årligen ca 200 MSEK samt har god lönsamhet och tillväxt (CAGR>30%). Med nyligen kontrakterade partners och kunder ser vi en mycket snabb tillväxt. 

 

Välkommen med din ansökan senast: 05/06/23

 

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta Mats Engström, VP Sales mats.engstrom@lekab.com

 

Ansök nu