Öka din konvertering och försäljning med SMS Marketing: 5 tips för att optimera din strategi

I takt med att mobilanvändningen fortsätter att öka måste företag hitta nya och innovativa sätt att nå sina kunder. En av de mest effektiva metoderna för att kommunicera med kunder är genom SMS. SMS-marknadsföring har visat sig vara en kraftfull kanal för företag som vill öka sin konvertering och försäljning. I den här artikeln delar vi några tips om hur du kan kan få ut mesta möjliga av din SMS-marknadsföringsinsats.

1. Hur du når rätt målgrupp med mobil marknadsföring

En av de viktigaste aspekterna med SMS-marknadsföring är att rikta sig till rätt målgrupp. Du vill inte skicka meddelanden till personer som är ointresserade av din produkt eller tjänst. Här kan SMS-opt-in vara till användning. Se till att du bara skickar meddelanden till personer som har gett dig sitt godkännande att göra det. Detta kan uppnås genom ett t ex opt-in formulär på din webbplats eller genom att be kunder att fylla i föredragen kommunikationskanal när de gör ett köp. Läs mer om SMS-opt-in här.

2. Timing är allt

En av de främsta fördelarna med SMS är dess omedelbarhet. Till skillnad från t. ex. e-post som kan ignoreras eller hamna i skräpposten, läses SMS-meddelanden vanligtvis inom 3 minuter efter att de har mottagits. Detta gör SMS till en idealisk kanal för tidskänsliga erbjudanden och kampanjer. För att få ut mesta möjliga av denna omedelbarhet är det viktigt att skicka meddelandet vid rätt tidpunkt. Till exempel, om du har ett tidsbegränsat erbjudande eller rea, vill du skicka SMS-meddelanden under försäljningsperioden för att påminna kunderna om att utnyttja erbjudandet innan det går ut. På samma sätt om du marknadsför ett evenemang, vill du kanske skicka ett SMS-meddelande dagarna före evenemanget för att påminna kunderna om att delta.

3. Håll meddelandet kort men detaljerat

SMS-meddelanden är begränsade jämfört med e-post, vilket betyder att du behöver vara kortfattad i ditt budskap. Du kan dock fortfarande tillhandahålla detaljerad information. Genom att använda länkar till landningssidor eller ge instruktioner om hur man kan lära sig mer kan du tillhandahålla ytterligare information utan att överbelasta SMS-meddelandet i sig. När du skapar ditt SMS-meddelande, se till att fokusera på de viktigaste detaljerna. Vad är erbjudandet? När går det ut? Hur kan kunderna utnyttja det? Genom att svara på dessa frågor kortfattat och tydligt ökar du sannolikheten att kunderna agerar på meddelandet.

4. Använd personliga meddelanden

En av de största fördelarna med SMS är dess förmåga att leverera personliga meddelanden. Genom att använda data om kundpreferenser och beteenden kan du anpassa dina SMS-meddelanden till enskilda kunder, öka relevansen i dina meddelanden och driva en högre konvertering.

Till exempel, om du driver en e-handel och en kund har köpt varor tidigare i en viss kategori, kan du använda den informationen för att skicka riktade SMS-meddelanden som pushar nya varor i den kategorin. Genom att anpassa dina meddelanden till kundens intressen ökar du sannolikheten att kundern agerar. Vi kan hjälpa dig att automatisera meddelanden baserade på specifika triggers.

5. Optimerade landningssidor för bättre resultat

Målet med SMS-marknadsföring är att driva konvertering och försäljning, så det är viktigt att din landningssida är optimerad för att uppnå detta. Inkludera en tydlig call-to-action och se till att sidan matchar meddelandet som skickats. Om ditt meddelande pushar en specifik produkt eller erbjudande, se till att det tydligt visas på landningssidan.

Slutligen är det viktigt att se till att de landningssidor du länkar till från dina SMS-meddelanden är optimerade för mobila enheter. Eftersom de flesta SMS-meddelanden läses på smartphones ska landningssidan vara lätt att navigera och laddas snabbt på en mobil enhet. Använd gärna en responsiv design som anpassar sig till skärmens storlek.

Sammanfattningsvis kan SMS vara en kraftfull kommunikationskanal för företag som vill öka sin konvertering och försäljning. Med dessa tips i åtanke kan du kommunicera med dina kunder på ett bekvämt, tidseffektivt och relevant sätt.

LEKAB har allt du behöver för att komma igång med SMS API och Gateway. Integrera vårt SMS API i dina marketing, CRM eller e-com-system och börja använda SMS marknadsföring idag.
  

Vill du prata med en av våra messaging experter?

Kontakta oss