Hur du når fler kunder med WhatsApp för Företag

För att hålla jämna steg med kundernas ständigt förändrade behov måste företag använda innovativa verktyg som gör kommunikationen smidig, snabb och personlig. Ett verktyg som har ökat mycket i popularitet de senaste åren är WhatsApp för företag. WhatsApp för företag är en meddelandelösning som gör att företag kan kommunicera direkt med kunderna i WhatsApp-appen. Med över 2 miljarder WhatsApp-användare världen över kan företag nå en bred publik och säkert leverera meddelanden med end-to-end-kryptering.

WhatsApp är en kostnadseffektiv kommunikationskanal och en idealisk lösning för företag som vill kommunicera med sina kunder på ett budgetvänligt sätt. En av fördelarna med WhatsApp för företag är nämligen att det är en gratis app, och företag debiteras endast per konversation som varar i 24 timmar. 

En annan fördel med WhatsApp för företag är kanalens compliance med opt-in-lagar. I många länder, framförallt inom EU, krävs det att företag får en kunds samtycke innan man skickar marknadsföringsmeddelanden. Kunder kan till exempel välja att opta in via QR-koder, länkar och telefonnummer. WhatsApp följer denna regel genom att endast tillåta företag att kontakta kunder inom 24 timmar efter att de har mottagit ett meddelande, detta kallas en användarinitierad konversation. Denna deadline säkerställer att företag inte spammar kunder med oönskade meddelanden och att de endast skickar meddelanden till kunder som har valt att opta in.

whatsapp-initierad

Så varför integrera WhatsApp för företag i din kommunikationsstrategi? Här är några anledningar:
  1. Effektiv kundsupport: WhatsApp för företag kan användas för att erbjuda snabb och effektiv kundsupport, vilket ökar kundnöjdhet och lojalitet. Företag kan använda automatiserade meddelanden för att svara på vanligare kundfrågor och på så sätt frigöra tid för att kunna hantera mer komplexa ärenden. Med etiketter kan du också organisera och kategorisera samtal. Etiketter fungerar som taggar och gör det möjligt för företag att snabbt och enkelt sortera samtal efter ämne eller status. Du kan också skapa anpassade etiketter baserat på specifika behov, som "Nya kunder", "Öppna ärenden" eller "Slutförda beställningar". När etiketterna skapats kan de tillämpas på individuella chattar eller i bulk på flera chattar samtidigt.

  2. Personaliserad sälj- och marknadsföring: WhatsApp för företag kan användas för att nå ut till kunder och driva försäljning genom att skicka riktade marknadsföringsmeddelanden, såsom kampanjer och specialerbjudanden, till specifika grupper av kunder. Uttryck personligheten i ditt varumärke och skicka meddelanden med multimedia, såsom bilder, videor, emojis, etc., för att skapa en personlig relation med befintliga kunder och konvertera leads till kunder. Faktum är att 44% av konversationerna på WhatsApp leder till ett köp.

  3. CRM integration: WhatsApp för företag kan integreras med CRM- eller marketing automation-system, vilket gör att företag kan hantera all kundkommunikation på en och samma plats. Detta kan enkelt göras genom att ansluta till en av våra WhatsApp-API:er. Denna integration kan hjälpa företag att spåra kundinteraktioner, identifiera trender och förbättra kundservice. Om du inte har ett CRM- eller MA-system redan kan du skicka meddelanden via vår webbplattform.

WhatsApp för företag är inte bara en fristående lösning – den är en del av en större svit av verktyg som erbjuds av Meta, företaget som äger WhatsApp, Facebook och Instagram. Företag kan dra nytta av tvärfunktionaliteten mellan dessa kanaler för att skapa en sömlös upplevelse för kunderna under olika punkter i kundresan. Till exempel kan företag använda Facebooks klickbara annonser för att driva trafik till deras WhatsApp för företagskonto. När en kund klickar på annonsen kan de omdirigeras till WhatsApp för företag, där de kan inleda en konversation med företaget. Denna integration kan hjälpa företag att öka kundengagemang och konverteringar. Dessutom kan företag använda Instagrams shoppingfunktioner för att sälja sina produkter direkt på plattformen och sedan använda WhatsApp för företag för att hantera kundfrågor och support. 

whatsapp statistik

Att integrera WhatsApp för företag i din kommunikationsstrategi har flera fördelar, kanalen är kostnadseffektiv, efterlever opt-in-lagar, erbjuder effektiv kundsupport, kan ge ökad försäljning och kan enkelt integreras med CRM-system. Genom att använda denna populära meddelandeapp kan företag erbjuda en sömlös och personlig upplevelse till sina kunder. Dra nytta av tvärfunktionaliteten mellan WhatsApp för företag, Facebook och Instagram för att skapa en sammanhängande och effektiv kommunikationsstrategi som driver tillväxt och framgång.

 

OM LEKAB
LEKAB är en leverantör av mobila meddelandetjänster, messaging api:er och mjukvara för avancerad meddelandehantering och processautomatisering . Vi erbjuder digitala verktyg och lösningar till företag som vill optimera hur de kommunicerar och interagerar med kunder och anställda i mobilen för att förbättra produktivitet, tillgänglighet samt kundupplevelsen genom mobila kanaler. Vill du veta mer eller fråga oss om råd? Kontakta oss!

Kontakta oss