LEKAB förvärvar tyska bolaget Topcom Kommunikationssysteme GmbH

LEKAB meddelar idag att företaget har förvärvat 100% av det tyska företaget Topcom Kommunikationssysteme GmbH (Topcom), vilket stärker vår position som en specialiserad leverantör av business messaging och processautomatisering i Nordeuropa. 

Onsdag, juni 19, 2024

LEKAB Communication Systems AB (LEKAB) och Topcom kommer att bli en av de få leverantörerna som fullt ut investerar i skräddarsydda lösningar för att förbättra interna och externa kommunikationsprocesser, samt intelligent dokumenthantering och affärsprocesshantering (BPM). Företagen är övertygade om att sammanslagningen kommer att medföra betydande fördelar för kunder och partners. Det utökade produktutbudet och den ökade innovationskraften hos det nya företaget kommer att öppna många gemensamma möjligheter för spännande nya projekt.

Förvärvet är ett naturligt nästa steg i koncernens strategiska tillväxtplan – att etablera närvaro i norra Europa för att stötta våra kunder och partners inom business messaging och process automatisering. 

"Genom att kombinera vår starka organiska tillväxt och erbjudandeutveckling med kompletterande förvärv som antingen ger oss närvaro i nya marknader och/eller vidare kompletterar vårt värdeerbjudande skapar vi ännu bättre förutsättningar för att kunna bistå befintliga och nya kunder och partners i vår region. Vi ser även en stor potential att uppnå skalfördelar då vår gemensamma egenutvecklade kommunikationsplattform och 24/7 driftsorganisation nyttjas i fler marknader och av fler kunder", säger LEKAB’s styrelseledamot Pekka Ollila.

 

Ralf Boeing, VD för Topcom, kommer att fortsätta att leda den tyska verksamheten från huvudkontoret i Düsseldorf.

 
"Sammanslagningen med vår långvariga partner LEKAB markerar en betydande milstolpe i vår företagshistoria. Tillsammans skapar vi en stark IT-leverantör som kommer att erbjuda innovativa lösningar inom intelligent dokumenthantering och affärsprocessautomatisering (BPM) med samlad expertis och utökad kapacitet. Vi är övertygade om att denna union inte bara kommer att öppna nya affärsmöjligheter för oss, utan också ta vårt samarbete med kunder och partners till en ny nivå och över gränserna. Vi ser fram emot en framgångsrik framtid och att arbeta med er för att ytterligare öka effektiviteten och produktiviteten i era affärsprocesser", säger Ralf Boeing, VD för Topcom Kommunikationssysteme GmbH.

 

Mats Engström, VD för LEKAB AB välkomnar sammanslagningen:

Detta förvärv är ett spännande steg i vår företagsgrupps resa. Med detta förvärv skapar vi ytterligare möjligheter för lönsam tillväxt genom att utvidga vår närvaro på den tyska marknaden med våra Smart Messaging-tjänster via LEKABs CPaaS-plattform. Dessutom stärker det våra erbjudanden inom Business Process Automation och Conversational Messaging. Vi ser mycket stor potential inom dessa två konvergerande affärsområden och har nu möjlighet att erbjuda våra kunder nästa generations värdeerbjudande.

 


Carlsquare har varit finansiell rådgivare i transaktionen.

För ytterligare information, kontakta:

Pekka Ollila, Styrelseledamot, LEKAB  tel: +358-40 716 44 33

Ralf Boeing, VD, Topcom  tel: +47-90 89 55 30

Mats Engström, VD, LEKAB  tel: +46-76-500 50 08

 

Om LEKAB Communication Systems AB
LEKAB är en ledande leverantör inom business messaging och specialiserar sig på att tillhandahålla mobila meddelandetjänster till företag, plattformar och operatörer. Erbjudandet sträcker sig från digitala verktyg till införandet av kundanpassade helhetslösningar från strategi, via projekt och vidare till förvaltning. Med djup teknisk expertis och passion för innovation hjälper vi Sveriges främsta företag och organisationer att skapa morgondagens möjligheter genom mobilkommunikation och processautomatisering. LEKAB grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Stockholm samt ett kontor i Vantaa, Finland. För mer information on LEKAB, besök www.lekab.com 

Om Topcom Kommunikationssysteme GmbH
Topcom är en av de ledande, oberoende, medelstora systemintegratörerna för innovativa end-to-end-lösningar för affärsprocesser, som kopplar samman verksamheten med IT över alla system- och mediakanaler. Vi stöttar våra kunder i deras digitala transformation genom skräddarsydd affärsprocesshantering. Topcom connectar och är pålitliga. Detta återspeglas i hög kundlojalitet och kundtillfredsställelse. Vi är stolta över våra decennielånga partnerskap med våra kunder. Vi fokuserar på utvalda processer inom sektorer som energiförsörjning, industri, detaljhandel- och logistik. Vårt huvudkontor ligger i Düsseldorf, Tyskland, med filialer i Hamburg och Stuttgart. Vi har funnits i 30 år och har mer än 200 kunder som förlitar sig på vår expertis.