LEKAB går samman med Eurobate och stärker positionen i Norden

LEKAB meddelar idag att man går samman med norska Eurobate A/S, och stärker därmed positionen som helhetsleverantör av meddelande-tjänster i Norden.

Tisdag, maj 7, 2024

LEKAB Communication Systems AB (LEKAB) och Eurobate A/S, två ledande leverantörer av business messaging tjänster i Norden går samman. Förvärvet görs till 100% via LEKABs koncernmoder Bakel AB.

LEKAB och Eurobate blir en av få aktörer som helhjärtat satsar på skräddarsydda lösningar för att förbättra både intern och extern kommunikation samt automatiserings- processer. Eurobates vd Marius Franck kommer även fortsättningsvis leda den norska verksamheten från Oslo.

I motsats till många globala CPaaS-plattformar vill vi inte göra allt utan fokuserar på att göra bra saker som är relevanta för vår marknad. Det ger oss inte bara skräddarsydda tjänster för större bolag i Norden utan också en möjlighet att hjälpa våra mellanstora kunder att ta de viktigaste första stegen för att öka sin effektivitet, försäljning och tillväxt med hjälp av textmeddelanden i mobilen. I LEKAB har vi funnit en stark kundfokuserad partner med en egenutvecklad plattform som kompletterar Eurobate med sina skräddarsydda lösningar, säger Marius Franck, VD Eurobate A/S.

 

Mats Engström, VD för LEKAB AB välkomnar sammanslagningen:

Vi har sedan tidigare viktiga partners och kunder i Norge och nu får vi äntligen möjligheten att etablera fysisk närvaro. Eurobate har en väletablerad kundbas inom tjänsteområdet SMS-gateway och det ska bli mycket spännande att kunna erbjuda vår fulla produktportfölj på den norska marknaden. Tillsammans kan vi erbjuda våra kunder det bästa av två världar. Vi tar ansvar för att leverera förstklassiga business messaging-tjänster och fortsätter vara en pålitlig lösningsspecialist och partner för alla våra kunder, säger Mats Engström.

Förvärvet är ett naturligt nästa steg i koncernens strategiska tillväxtplan – att etablera närvaro i norra Europa för att stötta våra kunder och partners inom business messaging och process automatisering. 

Genom att kombinera vår starka organiska tillväxt och erbjudandeutveckling med kompletterande förvärv som antingen ger oss närvaro i nya marknader och/eller vidare kompletterar vårt värdeerbjudande skapar vi ännu bättre förutsättningar för att kunna bistå befintliga och nya kunder och partners i vår region. Vi ser även en stor potential att uppnå skalfördelar då vår gemensamma egenutvecklade kommunikationsplattform och 24/7 driftsorganisation nyttjas i fler marknader och av fler kunder, säger LEKAB’s styrelseordförande Fredrik Ramén.

 


Carlsquare har varit finansiell rådgivare i transaktionen.

För ytterligare information, kontakta:

Fredrik Ramén, Styrelseordförande, LEKAB AB, tel +46-70-319 87 57

Marius Franck, VD, Eurobate A/S tel: +47-90 89 55 30

Mats Engström, VD, LEKAB AB, tel: +46-76-500 50 08

 

Om LEKAB Communication Systems AB
LEKAB är en ledande leverantör inom business messaging och specialiserar sig på att tillhandahålla mobila meddelandetjänster till företag, plattformar och operatörer. Erbjudandet sträcker sig från digitala verktyg till införandet av kundanpassade helhetslösningar från strategi, via projekt och vidare till förvaltning. Med djup teknisk expertis och passion för innovation hjälper vi Sveriges främsta företag och organisationer att skapa morgondagens möjligheter genom mobilkommunikation och automatisering. LEKAB grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Stockholm samt ett kontor i Vantaa, Finland. För mer information on LEKAB, besök www.lekab.com 

Om Eurobate A/S
Eurobate är en av Norges ledande leverantörer inom business messaging med sin SMS-Gateway och kringliggande tjänster. Bland kunderna återfinns bl a Visma, OBOS och Oda/Mathem. Bolaget grundades 1992 och har sitt säte i Oslo. För mer information om Eurobate, besök www.eurobate.no