Mats Engström ny VD på LEKAB

Mats Engström är ny VD för LEKAB. Han kommer närmast från positionen som försäljningschef på LEKAB.

Mats tillträdde den 1 september och ersätter nuvarande VD och majoritetsägare, Fredrik Ramén. Mats Engström kommer närmast från positionen som försäljningschef på LEKAB, och har dessförinnan varit VD för Aros Bygg och Förvaltning, VD/koncernchef på Confidence International och även arbetat i ledande befattningar på Spring Mobil, OnePhone samt MCI Worldcom.

Fredrik Ramén, styrelseordförande gratulerar Mats Engström: 

"Jag är mycket nöjd över utnämningen av Mats Engström som ny VD för LEKAB. Han är en stark ledare med djup insikt från IT och telekombranschen. Mats har ett tydligt kundfokus, och han kommer att vara en betydande tillgång i arbetet med att stärka LEKABs affärsstrategi, företagskultur och operationella effektivitet. Mats har den erfarenhet och de färdigheter som krävs för att hantera uppgiften – att framtidssäkra bolagets tillväxtresa i Norden”.

Mats Engström ser fram emot att att utveckla företaget:

"Jag ser fram emot att efter 1,5 år på LEKAB få utökat förtroende – att leda en kompetent organisation, som levererat mycket starka resultat över flera år. Jag inspireras av den marknadspotential som finns inom Business Messaging, där vår huvuduppgift och största affär är att hjälpa våra företagskunder att förenkla och automatisera sina kommunikationsprocesser med SMS och andra mobila meddelandekanaler. Det känns mycket spännande att utveckla företaget i samarbete med hela teamet”. 

Med utnämningen av Mats Engström kommer Fredrik Ramén att fortsätta som VD och styrelseordförande för LEKABs ägarbolag Bakel AB.

Om LEKAB
LEKAB Communications System AB är en system- och tjänsteleverantör som erbjuder smarta meddelandelösningar med global räckvidd. LEKAB gör det möjligt för företag och organisationer att kommunicera snabbt och säkert med sina kunder och anställda via mobila meddelanden. LEKABs kommunikationsplattform tillhandahålls som en molntjänst för hantering och distribution av SMS och rika meddelanden med höga krav på tillförlitlighet och säkerhet. LEKAB grundades 1994 och har sitt säte i Stockholm.