Lär känna vår nya Key Account Manager Mats Larsson

Läs vad vårt senaste tillskott, vår nya Key Account Manager Mats Larsson, har att säga om sina tidigare erfarenheter inom telekom och försäljning och hur en vanlig dag på kontoret kan se ut. Sedan Mats anslöt till LEKAB har han haft en ständig bokning i telefonbåset och telefonen har gått varm i samtal med både befintliga kunder och nya prospekts.

👋 Hur har din första tid på LEKAB varit och berätta mer om din roll som Key Account Manager?

– Det har varit full fart med ett uppehåll för att fira jul. Den mesta tiden hittills har gått till att lära känna vår affär, företaget och inte minst kollegor, men även att kontakta befintliga kunder och tidigare kontakter. Jag ser verkligen fram emot att får vara med på LEKABS fantastiska tillväxtresa.

– Jag kommer i min roll som KAM att ha fokus på både att ta in nya kunder samt ta hand en del av vår befintliga kundstock.

💼 Berätta om dina tidigare erfarenheter. Vad gjorde du innan du kom till hos oss?

– Jag har jobbat med försäljning merparten av mitt yrkesliv, både som säljare, KAM och även i ledande befattning, mest inom telekom och IT. Jag har även rätt mycket erfarenhet av försäljning genom partner då jag under en tid var ansvarig för Xerox återförsäljarkanal. Senast kommer jag från ett mindre IT-företag där vi levererade drift och supporttjänster.

🎯 Vad motiverar dig mest på jobbet?

– Att kunna hjälpa kunden att göra skillnad, som till exempel att bli effektivare eller mer lönsam.

🏍 Vad gör du helst på fritiden?

– På fritiden går det mesta av tiden till att supportera mina barn i deras fritidsaktiviteter såsom fotboll och innebandy. Vi har även ett hästintresse i familjen som jag försöker vara hyfsat delaktiv i (läs: om jag vill träffa tjejerna så är det stallhäng som gäller😊).

– Om jag får tid över gillar jag motorer och meckar gärna själv med min sommarbil om det behövs. Det senaste projektet är att ta MC-kort, vilket jag hoppas blir klart nu under senvåren, sen blir det åka av!!