Lär känna vår nya UX/UI design och quality engineer Ahsan Javaid

Vi hade nöjet att intervjua Ahsan Javaid, en av våra talangfulla och entusiastiska nya kollegor, om hans erfarenheter hittills på LEKAB. I denna insiktsfulla intervju berättar Ahsan om sina arbetsuppgifter, tidigare erfarenheter och intressen utanför jobbet. Läs vad som motiverar Ahsan i sitt arbete och få värdefulla insikter om hur vi arbetar med UX/UI-design på LEKAB.

👋 Hur har din första tid på LEKAB varit och berätta mer om din roll som UX/UI design och quality engineer?

– Det har varit en mycket spännande inlärningstid där jag har fått lära mig om LEKABs personlighet, värderingar och mission. Under denna första tid har jag träffat LEKABs engagerade team i både Sverige och i Finland. Personligen är det en ära att få arbeta för ett företag som har haft så pass långvariga relationer med inte bara sina kunder utan även med flertalet anställda i över två decennier. Detta förklarar LEKAB som arbetsplats och företagets välkomnande kultur mycket väl.

– Jag är ansvarig för att undersöka, designa, utveckla och fotokopiera användarupplevelser. I detta arbete har jag ett nära samarbete med projektledning, utvecklare och andra stakeholders för att förstå användarnas behov i syfte att förbättra kundnöjdheten.

💼 Berätta om dina tidigare erfarenheter. Vad gjorde du innan du kom till hos oss?

Jag har tidigare arbetat i stora och små startups i flera länder. Min resa från grafisk- till UX/UI-designer är från dial-up ADSL till ultra-connected society. Att få arbeta i olika kulturer och företag med mycket kreativa och duktiga människor är dock min allra största erfarenhet.

– Det är värt att nämna att jag också arbetade som frilansare under en ganska lång tid, vilket lärde mig att bli disciplinerad. Detta har bidragit mycket till att förbättra mina kompetenser inom yrket.

🎯 Vad motiverar dig mest på jobbet?

Som designer ställs man ständigt inför andra personers åsikter medan du arbetar med UX-designprojekt. Att lära mig är det jag älskar mest med mitt jobb. Som UX-designer gillar jag att lösa problem och lära mig och förstå andras beteenden, behov och motivation.

🎬 Vad gör du helst på fritiden?

Jag gillar att spendera tid med min familj, titta på filmer och laga mat på min fritid. Jag tittar också ofta på olika designers arbete, de verktyg de använder och deras tankar bakom hela processen.