Fredrik Ramén ny VD på LEKAB

Fredrik Ramén har utsetts till ny VD för LEKAB Communication Systems AB. Han kommer närmast från rollen som arbetande styrelseordförande och huvudägare i samma bolag.

Fredrik som är utbildad civilingenjör i elektroteknik vid KTH och civilekonom från Stockholms Universitet, har lång och bred erfarenhet från ledande befattningar inom Electroluxkoncernen, med placering i Stockholm, Singapore och Bryssel. Fredrik var bland annat chef i 7 år för Electrolux’ verksamhet i Östra Asien samt divisionschef i 4 år för ’ProductLine DishCare’.

”Jag ser fram emot att leda LEKAB på den fortsatta tillväxtresan. Företaget har en stark position i Norden, som utgör en stabil bas för framtida tillväxt. LEKABs vision är att vara Nordens största företag inom Business Messaging. Det innebär att erbjuda företagskunder expertkunskap, inspiration och verktyg för att lyckas med 'omnikanalkommunikation' genom SMS och rika meddelanden i den digitala kundresan".

"Utöver SMS vill vi tillhandahålla rika meddelandekanaler – samt möjliggöra kundkonversationer i realtid. Kunder vill inte vänta flera dagar på svar – de behöver ofta hjälp omedelbart. Mobila meddelandetjänster kan också användas internt på företag för att snabba upp interna processer. Med mobila meddelanden kan du få mottagarens uppmärksamhet och svar direkt. Vi har kommit en bra bit på väg och jag ser att LEKAB har framtiden för sig. Nu ser jag framemot att växla upp tillsammans med mina kollegor”, säger Fredrik Ramén. 

 I samband med organisationsförändringen går LEKABs mångårige VD Pekka Ollila i  pension. 

”Vi vill tacka Pekka Ollila för hans tid  totalt 24 år, varav 17 år som VD för LEKAB. Under Pekkas ledning har bolagets omsättning växt från 47 MSEK (2017) till 200 MSEK (2022)", säger Fredrik Ramén.

Pekka Ollila kvarstår som styrelseledamot i LEKABs ägarbolag.

 

Om LEKAB

LEKAB Communications System AB är en system- och tjänsteleverantör som erbjuder smarta meddelandelösningar  med global räckvidd. LEKAB gör det möjligt för företag och organisationer att kommunicera snabbt och säkert  med sina kunder och anställda via mobila meddelanden och röst. LEKABs kommunikationsplattform tillhandahålls som en molntjänst för hantering och distribution av SMS och rika meddelanden med höga krav på tillförlitlighet och säkerhet. LEKAB grundades 1994 och har sitt säte i Stockholm.