Utforska olika användningsområden för RCS

I dagens digitala era utvecklas kommunikationen mellan företag och kunder snabbt. Rich Communication Services (RCS), även kallat SMS 2.0, är med dess rika funktioner nästa steg i utvecklingen för mobila meddelandetjänster.

RCS har framträtt som en banbrytare inom meddelandetjänster för företag. Med funktioner som verifierad avsändare och högupplöst multimedia erbjuder RCS nya möjligheter för företag att interagera med sina kunder på ett mer effektivt sätt. I den här artikeln tar vi en titt på olika användningsområden där fulla kapaciteten av RCS kan användas för att förbättra kundupplevelsen.

Engångslösenord (One-time Password, OTP)

OTP-meddelanden är ett av de mest vanliga användningsområdena för RCS, särskilt inom sektorer som bank, e-handel och online-tjänster. Med RCS kan företag skicka säkra och krypterade OTPs direkt till mottagares mobiltelefoner, vilket säkerställer snabb leverans och minskar risken för bedrägeri. Med funktioner som verifierad avsändar-ID och brandade företagsprofiler, kan mottagare verifiera att avsändaren är äkta och inte ett försök till smishing eller spoofing. 

OTP RCS use case

Marknadsföring och kampanjer

RCS är en dynamisk kanal som tillåter företag att skapa engagerande och visuellt tilltalande marknadsföringskampanjer. Till skillnad från traditionella SMS kan RCS-meddelanden inkludera rika media-element som högupplösta bilder, videor, GIFs och bildkaruseller, vilket gör marknadsföringsinnehållet mer interaktivt och engagerande. Med brandade meddelanden framträder RCS-meddelanden i användarnas inkorgar, vilket leder till högre öppningsfrekvenser och ökad engagemang. Företag kan också få utökade insikter genom att kunna tracka när meddelandet öppnas eller när mottagaren klickar på en CTA-knapp. 

OTP RCS use case SV

Kundservice och support

Företag kan använda RCS för att skicka personliga och interaktiva meddelanden till kunder, besvara frågor, ge uppdateringar och erbjuda hjälp i realtid. RCS låter mottagare interagera med interaktiva CTA-svarsknappar. Automatiska svar underlättar smidig och effektiv kommunikation, vilket förbättrar kundnöjdhet och lojalitet.

Kundservice RCS use case

Notifikationer

RCS är en effektiv kanal för företag att skicka notifikationer till sina mottagare. Oavsett om det är order-uppdateringar, leveransaviseringar, påminnelser om möten eller bokningsbekräftelser. Dessa meddelanden kan inkludera interaktiva CTA-svarsknappar som låter mottagaren göra val; exempelvis bekräfta en bokning där ett automatiserat svarsmeddelande från företaget skickas med en bekräftelse till mottagaren som följd.

Notifikation RCS use case

RCS revolutionerar sättet företag kommunicerar med sina kunder. Från att förbättra säkerheten med leverans av engångslösenord (OTP) till att skapa engagerande marknadsföringskampanjer och förbättra kundservice, erbjuder RCS en mängd möjligheter för företag att förbättra kundupplevelsen, effektivisera verksamheten och driva tillväxt.

RCS fortsätter att vinna mark och bli alltmer populärt och företag som omfamnar kommunikationskanalen tidigt kommer utan tvekan att få en konkurrensfördel genom att leverans av exceptionella kundupplevelser. Är ditt företag redo att börja skicka meddelanden med nya RCS-tekniken? Eller börja med en enklare variant av RCS som har samma API:er och pris som SMS. "Basic" RCS har viktiga funktioner som verifierad avsändare och brandade meddelanden. En smidig och enkel övergång från SMS till RCS helt enkelt. 

OM LEKAB
LEKAB erbjuder mobila meddelandetjänster, SMS-API:er och programvara för avancerad meddelandehantering och processautomatisering. Vi erbjuder digitala webbverktyg och lösningar till företag som vill optimera hur de kommunicerar och interagerar med kunder och anställda via mobiltelefonen för att förbättra produktivitet, tillgänglighet och kundupplevelse i mobila kanaler. Vill du veta mer eller be oss om råd? Kontakta oss!

Kontakta oss