Lär känna vår nya Sales Manager Harri Säilä

Kliv in i LEKABs värld och möt vår nya Sr. Sales Manager med mångsidig bakgrund inom teknik, försäljning och globala erfarenheter. I denna intervju delar Harri Säilä med sig av sin första tid på LEKAB, sin omfattande erfarenhet av försäljning i olika länder och sin outtröttliga motivation att bearbeta och bygga relationer med kunder.

👋 Hur har din första tid på LEKAB varit och berätta mer om din roll som Sales Manager? 

Den första månaden handlade om att lära sig företagets interna regler (alla arbetsplatser har dem, det är en del av kulturen) och att lära känna sina kollegor, portfölj och kunder. När det gäller rollen är mitt jobb att behålla befintliga kunder och att locka nya kunder till LEKAB.

💼 Berätta om dina tidigare erfarenheter. Vad gjorde du innan du kom till hos oss?

– Min tidigare arbetslivserfarenhet sträcker sig från sommarjobb till den tekniska sidan av IT och försäljning. Mestadels har jag arbetat inom försäljning, med olika roller och inom olika företag (inklusive finska, tysk-japanska, schweiziska, franska, amerikanska och svensk-finska företag). Jag har haft nöjet att arbeta inom mycket intressanta områden i över 20 år. Detta har även gett mig möjligheter att arbeta utomlands, bland annat i Nederländerna, DACH-länderna, Baltikum och Norden (Sverige och Norge är mina personliga favoriter). Ja, jag har varit runt omkring.

🎯 Vad motiverar dig mest på jobbet?

– Det som motiverar mig är framgång, till viss del. Men framför allt är det att betjäna och lösa kunders utmaningar samt att vårda långvariga och meningsfulla relationer som är ömsesidigt fördelaktiga. Det är den främsta motivationsfaktorn för mig.

💪Vad gör du helst på fritiden?

– Min fritid, om jag har någon, spenderar jag gärna utomhus, läser eller umgås med mina barn, alltså familjegrejer. Och gymmet – i min ålder är det ett måste🙂.