Lär känna vår nya Key Account Manager Magnus Dovenstam

Vår nya Key Account Manager, Magnus Dovenstam, delar med sig av sina första intryck och sin roll på LEKAB. I intervjun diskuterar han också sina tidigare erfarenheter och motivation inom försäljning.

👋 Hur har din första tid på LEKAB varit och berätta mer om din roll som Key Account Manager?

– Det har varit väldigt intressant och inspirerande. Mycket ny information och fantastiska kollegor, till min stora glädje. Du vet aldrig vilka dina nya kollegor är förrän efter ett par veckor, och jag är glad att kunna säga att mina nya kollegor är de bästa! De är roliga, hjälpsamma och professionella – det bästa av två världar.

– Min roll som key account manager är att hjälpa befintliga kunder att expandera, vårda och utveckla nya användningsområden. Jag vill vara deras "go-to guy" när det gäller effektiv kommunikation. Förutom att vara en superhjälte för mina befintliga kunder tittar jag också på nya affärer i mina breda nätverk, både i Norden och Europa, men jag fokuserar främst på Sverige.

💼 Berätta om dina tidigare erfarenheter. Vad gjorde du innan du kom till hos oss?

– Mina tidigare roller som KAM har inneburit mycket fokus på offentliga upphandlingar samt affärer med andra aggregatörer som vill in på den nordiska marknaden. Fokus har också legat på att arbeta med små- och medelstora samt stora företag. Så jag har gjort lite av varje när det gäller kunder som har haft en avgörande inverkan på de företag jag har arbetat på.

🎯 Vad motiverar dig mest på jobbet?

– Kunden, alltid kunden och kundens behov. Jag är en problemlösare och älskar att hitta nya och bättre lösningar för mina kunder. Den bästa känslan är att veta att man har hjälpt sin kund, att ha lyckats med mina mål och hjälpt företaget att överträffa sina mål.

🎾 Vad gör du helst på fritiden?

– Jag tycker om att tillbringa tid med min familj och mina vänner. För närvarande spelar jag mycket tennis. På sommaren tillbringar jag mycket tid till sjöss med båt, och på andra sidan året gillar jag att åka skidor.